MACHINES VOOR TUIN EN PARK
Tel. nr.: 0571-271712

Empas

Informatie over Empas

Bij de bestrijding van onkruid en de reiniging van openbare ruimten speelt verantwoord omgaan met het milieu een steeds grotere rol. Chemische gifstoffen maken bij Empas plaats voor onkruidbestrijding en reiniging met kokend water. Hiermee loopt Empas vooruit op de beperkingen die worden gesteld aan het gebruik van chemicaliën voor onkruidbeheer. De machines van Empas zijn voorzien van innovatieve en milieuvriendelijke techniek. Het water met een temperatuur van 102 °C verhit de celstructuur van de plant. Door deze temperatuurschok barst de celstructuur van de plant kapot, zodat deze uiteindelijk dood gaat.
sultaat na behandeling.
Er wordt bewust gekozen om de verharding ook te behandelen op die plaatsen waar op dit moment (nog) geen onkruid zichtbaar is. Zo worden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood, waardoor een preventieve werking ontstaat. De methode kent geen resistente onkruidsoorten en beperkingen in toepassing bij open water of gebruik tijdens slechte weersomstandigheden. Het effect en de oppervlakteprestatie zijn afhankelijk van de groenbedekking, leeftijd en soort van het onkruid. Gemiddeld geven drie behandelingen per jaar voldoende resultaat.
Het milieuvriendelijke aspect van de Empas-machines is erkent door de overheid. Daardoor hebben ze een plaats gekregen op de Milieulijst. Uw investering komt voor 75% in aanmerking voor de Vamil-regeling en levert 27% Milieu investeringsaftrek op. (A-5251)
Deze methode past binnen de aanpak duurzaam terreinbeheer. Overeenkomend met het certificatieschema "Barometer duurzaam onkruidbeheer" vastgesteld door SMK.
Productgroepen
Occasions

Waarom Overmars?

  • Altijd een betrouwbare partner
  • Overmars staat voor Kwaliteit
  • Een jaar garantie op onze producten
  • Afspraak is afspraak
  • Onderhoud gebeurt in eigen beheer
Tijdelijk materiaal nodig? Zoekt u een occasion? Maak uw tuin herfst/winter klaar